Camperwater vijf maanden een probleem

3 januari 2018: Uniek vijf grote stormvloedkeringen gesloten
3 januari 2018
Informatiebijeenkomsten natuurontwikkeling in de Bonnenpolder
19 januari 2018

De camperplaatsen aan de Ko­ningin Emmaboulevard zijn een groot succes, dat benadrukte Cees Schalkoort, voorzitter van Ondernemersvereniging Hoek van Holland tijdens de nieuw­jaarsreceptie van de vereniging afgelopen maandag bij Jutter Eten en Drinken aan de Koningin Em­maboulevard, waarlangs ook de camperplaatsen gerealiseerd zijn. “Wij hadden er liever meer gehad maar wij bevinden ons nog mid­ en in een pilot. Er staan nagenoeg altijd campers op deze plaatsen. Er zijn er al eens 23 tegelijkertijd geteld. Wij willen graag een iets andere inrichting zodat er acht plaatsen gecreëerd kunnen worden. “Als het aan de ondernemersvereniging ligt komt er een verwijzing naar de camping voor de campers zodat zij weten waar bepaalde voorzieningen zijn.

“Te­vens moet er een bord komen met een verwijzing naar de cam­ping, waar men vers water kan krijgen en afvalwater kan lozen. Hier hebben we voorlichting over gekregen door de beheerder van de camping. We streven ernaar een vierseizoenenbadplaats te zijn. Dat is het uitgangspunt voor Hoek van Holland. Dit staat ook omschreven in de kleine kernen nota. Toerisme is dé overlevings­kans voor Hoek van Holland.” Maar daar liep Schalkoort tegen een probleem aan: “ Wat wordt er vervolgens verkondigd; Campers kunnen in de wintermaanden niet op de camping terecht voor vers water of een schoon toilet. De camping is vijf maanden dicht. Onzin, het personeel is gewoon aanwezig. Dus de eigenaren van de campers kunnen ook in de wintermaanden hun voorzieningen doen achter de slagboom, gewoon zoals het hoort bij een vierseizoenenbadplaats!”

Ondernemend Hoek van Holland ziet graag meer overnachtings mogelijkheden in Hoek van Hol­land. “Wij hebben als bestuur al eerder vragen gesteld wat de status is van het August Reitsmahuis. Dit gebouw is uitermate geschikt voor bijv. een Bed & Breakfast of een ande­re vorm van toerisme. Nu wordt het al vijf jaar bewoond door anti­kraak. Ons is toegezegd dat er nog in het eerste kwartaal van 2018 duidelijkheid wordt gegeven”, aldus Schalkoort.

(Bron: Hoekse Krant / TvOoijen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *