CyberCrime steeds groter ondernemersrisico

Hoekse Haringparty wederom succesvol !
29 juni 2017
Leegstand Westlandse winkelpanden met 13,7 procent toegenomen
17 augustus 2017

De twee containerterminals van APM tonen onze kwetsbaarheid!

De twee containerterminals van APM in de Rotterdamse haven blijven vandaag nog steeds dicht. Dat heeft het containerbedrijf vanochtend laten weten. Wanneer APM de terminals weer operationeel heeft, is nog niet duidelijk.
De door de havenhack gestrande containers belanden op allerlei bedrijfsterreinen in de Rotterdamse regio.
Om de bewustwording van onze ondernemers te vergroten organiseert ondernemersvereniging Hoek van Holland later dit jaar een bijeenkomst over ‘CyberSecurity’.

CyberSecurity
Bijna driekwart van de bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf zegt in grote mate of volledig afhankelijk te zijn van ICT en bijna één op de drie bedrijven geeft aan slachtoffer te zijn geweest van cybercriminaliteit. Toch investeren veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf nauwelijks in maatregelen.
Ondernemers onderschatten het risico van digitale dreigingen of kunnen zich geen voorstelling maken bij cyber- criminaliteit.

Recente gebeurtenis APM Terminals
Bij Kramer, een van de grootste containerstallingen in de Rotterdamse haven, zijn er inmiddels honderden afgezet door truckers die hun vracht niet kwijt kunnen bij het platgelegde APM Terminals, meldt Ted Holleman van Kramer. Onduidelijk is wanneer ze weer worden opgehaald en of ze ooit hun bestemming zullen bereiken. ,,We gaan ervan uit dat degene die de containers hier aflevert daarvoor zorgt.” Het gaat om containers gevuld met winkelvoorraden en bestellingen van bedrijven. Duizenden containers zijn getroffen door de cyberaanval.

Volledig bericht: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *