De Hoekse Druppies gaan Europa in!

Onderzoek: wethouder Langenberg deed niets tegen ‘ontsporing Hoekse Lijn’
15 februari 2018
Vlugtenburg ‘Beste bungalowpark Nederlandse kust’
19 februari 2018

Lees hier het verhaal van de Hoekse Druppies:

De Hoekse Druppies, een team van elf kinderen uit de groepen 8 van De Driemaster en Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland. We hebben een innovatief idee ontwikkeld voor wateropvang en waterbesparing. Hiermee hebben we in december in De Lier de Westlandse regiofinale van de First Lego League (FLL) gewonnen.

Dat leverde ons een ticket op voor de Benelux-finale in Leeuwarden, waar 50 teams uit België, Nederland en Luxemburg aan meededen. We zijn daar als derde geëindigd!! Daarom mogen we nu zelfs de grens over, om ook in Europa aandacht te vragen voor het dreigende tekort aan drinkwater.

Even een korte uitleg. We doen onder de naam Hoekse Druppies mee aan de First Lego League, een internationaal evenement voor scholieren van 10 tot en met 14 jaar. Dit jaar is het onderwerp ‘Hydro Dynamics’, dus alles wat met water te maken heeft.

De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: een robotwedstrijd (programmeer een robot en laat die allerlei missies uitvoeren) en een project. Voor het project hebben wij gekozen voor een bekend probleem: straten en tuinen die bij hevige regenval blank komen te staan. Tijdens ons onderzoek hoorden we van experts dat zo rond 2050 in de hele wereld een tekort aan drinkwater dreigt… Het heeft ons, als ‘generatie van de toekomst’, op het idee gebracht voor de ontwikkeling van de Ideale Watertuin. Daarin wordt op een inventieve manier regenwater opgevangen en hergebruikt. De woningbouwvereniging gaat deze tuin in de loop van 2018 aanleggen in Hoek van Holland, daar zijn we uiteraard enorm trots op!

We zijn met ons idee genomineerd voor de Global Innovation Award van FIRST én we gaan dus naar de Open International-finale van de First Lego League, in juni in hoofdstad Tallinn van Estland. Daar komen 100 teams vanuit de hele wereld naar toe. Die reis kost echter veel geld en daarvoor hebben we sponsoren nodig. We bieden in ruil stevige reclame en exposure! Op ons Facebook-profiel zijn daarvan heel wat voorbeelden te zien. De afgelopen weken hebben we ons verhaal gedaan op de WOS, Omrop Fryslân, RTV Rijnmond, in het AD en de Hoekse Krant. We hebben linkjes bijgevoegd naar een aantal publicaties.

Als team zouden wij heel graag met zijn allen ons idee willen promoten en onze kennis willen delen. Zouden jullie willen helpen om ons idee voor een duurzame toekomst op watergebied te kunnen delen met heel Europa?

Iedere euro is welkom!

Hartelijke groet van de Hoekse Druppies,
Thom, Jadzia, Guus, Anne, Jing, Vera, Thijn, Jeandray-leigh, Tom, Lisanne, Lucas en juf Mariëlle

Sponsoren? Rekeningnummer NL41 INGB 0679 8458 01, t.n.v. H.P. Lugtenburg, onder vermelding van FLL Sponsoring (een kascommissie houdt toezicht). Indien gewenst, sturen we een factuur naar u op met het door u toegezegde sponsorbedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *