Hoeks restaurant Unicum sluit deuren

24 april 2018 – ALV – Karsten Europe
24 maart 2018
Al weer 4 nieuwe leden in 2018
4 april 2018

Het Hoekse restaurant Unicum gaat dicht. Op 1 april gaat de zaak aan de Strandweg op slot. De vestiging aan de boulevard blijft wel open.

,,Unicum is al 54 jaar een begrip in het Westland en dat blijft zo”, zegt eigenaar Aad Moerman, voormalig bestuurslid van ondernemersvereniging Hoek van Holland en eigenaar van Unicum.
Met de verkoop van het pand aan projectontwikkelaar OMA wil de familie Moerman bijdragen aan de ontwikkeling van de Oude Hoek in Hoek van Holland. ,,En als er een woonwijk staat, gaan we nadenken over een Unicumschip waarop mensen met een prachtig uitzicht over het water kunnen dineren of koffie drinken. De gemeente Rotterdam is enthousiast, net als wij.”

De 64-jarige Moerman is samen met zijn broer Peter en zoon Eddy eigenaar van de Unicum Groep en blijft samen met Peter gastheer in de vestiging Waterweg. Zoon Eddy runt Elzenhagen in Poeldijk.

Vader Moerman kocht het pand aan de Strandweg in 1964. Negen jaar later werkte Aad mee in de zaak: ,,Ik heb vaak aan mijn vader gevraagd of we geen tent dichter bij het water konden beginnen, maar daar kreeg hij nooit toestemming voor. Met Unicum Waterweg hadden we die mogelijkheid wel. Een droom kwam uit.”

Bijzonder
Moerman noemt het best bijzonder dat de zaak het op een lastig te bereiken plek zo lang heeft volgehouden. De sleutel is gastvrijheid, meent hij. ,,We worden daarom geroemd, Unicum is een warme deken. Als ik een volle zaak heb, ken ik iedereen bij naam. Die herkenning geeft toch een fijn gevoel.” Unicum was een Westlandse ontmoetingsplek, maar ook Rotterdammers uit het voetbalwereldje waren vaste gasten. Aad Moerman kent ze uit zijn tijd bij Sparta en Feyenoord, waar hij in de jeugd voetbalde. ,,Vanwege de liefde ben ik niet doorgestroomd naar het betaald voetbal, want ik ging trouwen. Gelukkig ben ik al 48 jaar samen met mijn grote liefde Anneke, dus het was de juist keuze.’

Menukaart
Met de sluiting van de zaak aan de Strandweg wordt voor de andere vestigingen de menukaart wat aangepast. Voor de populaire biefstuk stroganoff is na 43 jaar geen plek meer. Wel zal er nog regelmatig een speciale ‘stroganoff-avond’ komen zodat de biefstuk niet uit het oog wordt verloren.
Moerman denkt dat Unicum Strandweg zal worden gemist. ,,We verliezen een stukje historie, maar Unicum blijft met de andere vestigingen gewoon bestaan.”

(bron; ad-rotterdam)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *