Proef de Hoek voor alle Hoekse ondernemers

Meershoek neemt afscheid van Albert Heijn
18 juni 2018
45 deelnemers aan Proef de Hoek!
31 juli 2018

Zoals u wellicht via de media of in de wandelgangen heeft vernomen is er door het college van Rotterdam besloten een compensatiebudget toe te wijzen aan de ondernemers in Hoek van Holland i.v.m. de vertraging van de aanleg van de Hoekse Lijn.

Voorwaarden Compensatiebudget:

Nadat deze motie in de gemeenteraad was aangenomen hebben de besturen van de ondernemersvereniging Hoek van Holland en de vereniging van strandondernemers Hoek van Holland, met de verantwoordelijk wethouder onderhandeld over een pakket. Deze compensatieregeling is toegankelijk voor iedere ondernemer die mogelijk schade ondervindt vanwege teruglopende bezoekersaantallen door de aanleg van Hoekse Lijn. De Hoekse inwoner wordt hierbij op een sympathieke manier betrokken.
Het vervangend busvervoer gaat op een positieve manier worden gepromoot en sluit aan bij de ambitie van het college om Hoek van Holland te ontwikkelen tot een 4-seizoenen badplaats.

Campagne “Proef de Hoek”:
Beide ondernemersverenigingen hebben besloten de campagne “Proef de Hoek” te ontwikkelen. Hiermee doen zij recht aan de uitgangspunten van de motie. Deze campagne zal bestaan uit een grote promotiecampagne gedurende de periode juli t/m december 2018 via diverse media, waarin we aandacht gaan generen voor heel Hoek van Holland. Ook organiseren we twee evenementen die naar verwachting grote bezoekersaantallen zullen aantrekken. Doel is dat zoveel mogelijk ondernemers hiervan kunnen profiteren en dat uiteraard ook de Hoekse bewoners een gezellige dag kunnen beleven. Volgens de huidige planning zal op 22 september de Landelijke Hulpverleningsdag in Hoek van Holland plaatsvinden en voor het Hoeks Openlucht-festival wordt nog gezocht naar een geschikte datum. Meer informatie hierover geven wij u binnenkort via www.proefdehoek.nl en de website van de ondernemersvereniging.

Aanvullend hierop gaan wij een grote kortingsactie opzetten waar alle Hoekse ondernemers aan mee kunnen doen. Deze actiecampagne zal via een bonnenboekje met een uitgebreid aanbod van vele kortingsacties huis aan huis in Hoek van Holland worden verspreid. Ook ligt dit bonnenboekje bij de stations van de Hoekse Lijn en in de bussen van het vervangende vervoer. Daarnaast gaat Rotterdam Tourist Information dit boekje onder de toeristische bezoekers van Hoek van Holland verspreiden. Beide ondernemersverenigingen zullen deze korting, die uiteraard aan voorwaarden is gebonden, via de compensatieregeling Hoekse Lijn aan de ondernemers vergoeden.

Oproep
Graag roepen wij alle Hoekse ondernemers op, die aan deze promotiecampagne mee willen doen om zich te melden via info@ondernemershoekvanholland.nl of via 010-2622989. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 juli 2018. Daar kunt u ook terecht voor verdere uitleg over deelname aan deze actie.

Compensatiebudget:
Het compensatiebudget bedraagt 207.500,00 euro. Het pakket bestaat uit compensatie van de extra verkeersmaatregelen tijdens de opening van het strandseizoen, promotie van het vervangend busvervoer naar Hoek van Holland, een promotiecampagne voor Hoek van Holland (HvH) en de organisatie van de twee extra evenementen.

Met vriendelijke groet,

Cees Schalkoort (ondernemersvereniging HvH) en Jacko Roest (strandondernemers HvH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *