Tegemoetkoming voor Hoekse ondernemers na vertraging metrolijn

Ondernemersvereniging wil uitbreiding industriegebied
22 januari 2018
Wederom 12 kofferbakverkopen in Hoek van Holland
25 januari 2018

Ondernemers in Hoek van Holland die inkomsten hebben gemist door de vertraging van de Hoekse metrolijn, krijgen compensatie. Wethouder Pex Langenberg wil daarnaast ook promotie maken voor het dorp via marketingbureau Rotterdam Partners.

Voorzitter Cees Schalkoort kreeg deze week op het stadhuis van Rotterdam de toezegging van de Rotterdamse wethouder nadat bekend werd dat het een jaar langer duurt voor de metrolijn er is. Hierdoor krijgt Hoek van Holland minder bezoekers. En dat merken de ondernemers in hun omzet. Activiteiten om het dorp weer op de kaart te zetten, moeten daar verandering in brengen.

Ook krijgen de ondernemers dus geld. Hoeveel wil wethouder Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur) nog niet zeggen. “Het zullen geen miljoenen zijn, maar we willen ook niet kinderachtig doen”, kreeg de ondernemersvereniging te horen. Wethouder Langenberg heeft een bepaald bedrag in gedachten en gaat dat eerst bespreken met de raad.

Tevens was er even sprake van dat het laatste stuk van de metrolijn geschrapt zou worden, om kosten te besparen. Maar in ditzelfde gesprek gaf wethouder Langenberg aan dat echt te willen voorkomen. Daar is Schalkoort blij mee, “Wij blijven er vertrouwen in hebben dat de Hoekse Lijn door gaat lopen tot aan het strand.”

Het is de bedoeling dat de Hoekse Lijn in het najaar tot aan de dorpskern van Hoek van Holland rijdt.
Een jaar later moet het resterende deel van de lijn er liggen.

Een kort interview met voorzitter Schalkoort kunt u zien op de website van de wos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *