‘Elke stranddag zonder Hoekse Lijn kost 80.000 euro omzet’

14 JANUARI 2019: Nieuwjaarstoespraak Voorzitter
15 januari 2019
Ontwikkeling Tweede ontsluitingsweg | De H6-weg
25 januari 2019

Strandondernemers in Hoek van Holland eisen een gesprek met de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser over compensatie nu de Hoekse Lijn opnieuw vertraagd is.

De kans wordt steeds groter dat de metro tussen Schiedam en Hoek van Holland niet rijdt tijdens de opening van het strandseizoen en dus vrezen de ondernemers inkomensverlies.

Afgelopen jaar trok de gemeente Rotterdam twee ton uit om het leed voor de Hoekse ondernemers te verzachten. “Daarmee hebben we acties gehouden en evenementen georganiseerd. Toen gingen we er vanuit dat de metro eind 2018 zou rijden, maar nu rijdt hij nog niet”, zegt Jacko Roest, voorzitter namens de Hoekse strandexploitanten . Daarom willen de strandexploitanten en de ondernemersvereniging Hoek van Holland opnieuw om tafel met Visser om te kijken hoe de ondernemers gecompenseerd kunnen worden. Daarbij kunnen nieuwe cijfers op tafel worden gelegd. “Op een stranddag komen er met de bus achtduizend mensen minder naar het strand dan toen de trein nog reed” is gebleken uit openbaar vervoer cijfers. “Als die bezoekers allemaal een tientje uitgeven, scheelt dat 80.000 euro aan omzet op een stranddag.” En stranddagen waren er in 2018 veel. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *