Nieuws

Bedrijventerreinen

WINDPARK OFFICIEEL GEOPEND

Stroom voor Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland

Het nieuwe windpark langs de Nieuwe Waterweg levert genoeg stroom voor alle 20.000 huishoudens in Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland. Dat beweert energieleverancier Eneco, die de zes windmolens liet realiseren. Donderdag is het windpark officieel geopend door wethouder Arno Bonte van Rotterdam.

De zes windmolens zijn 175 meter hoog. De bouw nam ongeveer zeven maanden in beslag. Tijdens de werkzaamheden kreeg de bouwer te maken met pech: begin dit jaar zakte een hijskraan weg in de zachte grond tijdens het hijsen van zware onderdelen. Enkele weken later kon het werk worden hervat. Overigens zijn er nog gesprekken over de mogelijke bouw van een zevende turbine nabij de Maeslantkering.

Dat de zes windmolens goed zijn voor stroom van alle huishoudens in de drie omliggende plaatsen, betekent niet dat die huishoudens dat ook daadwerkelijk krijgen. Om te kunnen profiteren van de windenergie, moet je je inschrijven bij Eneco. Inwoners van Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland krijgen voorrang.

Lees meer

Doorstart Proef de Hoek

Wethouder van gils zegt opnieuw budget toe

Gisteren bracht wethouder van Gils (Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten) een bezoek aan Hoek van Holland. Eén van de onderwerpen was vanzelfsprekend de stand van zaken van de Hoekse Lijn.

Lees meer

Extra parkeerplaatsen voor ‘De Zekken’

Gemeente & Van Bergen vinden 'tijdelijke' oplossing

Het bedrijventerrein ‘De Zekken’ kenmerkt zich als oud bedrijventerrein uit de jaren zestig waarbij er nog weinig aandacht bestond voor het realiseren van parkeerplaatsen op eigen terrein. De behoefte aan extra parkeergelegenheid speelt daarom bij meerdere bedrijven. Een openbaar parkeerterrein zou deze problematiek kunnen verzachten...

Lees meer

Project H6-weg

Rotonde Haakweg-Hoeksebaan-Slachthuisweg opgeleverd

Sinds een aantal weken is de rotonde opgeleverd aan de Haakweg-Hoeksebaan-Slachthuisweg.

Met de komst van de rotonde geldt er, ten opzichte van de oude situatie, een voorrangsregeling voor alle verkeersdeelnemers op de rotonde. De eerste reacties zijn positief!

Het aanbrengen van het vrij liggend fietspad langs de Slachthuisweg, de asfaltwerkzaamheden op de spoorwegovergang en de werkzaamheden aan de spoorbomen en...

Lees meer

Jeugdwielerronde Hoek van Holland

Wie sponsort er een Hoeks jeugdteam?

De jeugdwielerronde in Hoek van Holland wordt nieuw leven ingeblazen! Stichting Waardevol Hoek van Holland, samen met enthousiaste ondernemers en bewoners pakken dit jaar de organisatie van dit mooie evenement op. 
Voor de jeugdwielerronde, die na jarenlange afwezigheid weer terugkeert in Hoek van Holland zijn zij op zoek naar ondernemers die de deelnemende kinderen willen sponsoren.

Lees meer
Dorpskern / Algemeen

HOTEL AMERIKA OFFICIEEL GEOPEND

Hoek van Holland een aanwinst rijker!

Op 8 juni jl. is Hotel Amerika officieel geopend. Hoek van Holland is een prachtig nieuw hotel en restaurant rijker!
Namens ondernemersvereniging Hoek van Holland wensen wij de eigenaren enorm veel succes en geluk met deze prachtige ontwikkeling voor Hoek van Holland. Ben jij nou ook zo ontzettend benieuwd hoe het geworden is? Ga dan snel eens langs voor een hapje en een drankje!


Hotel Amerika
Hotel Amerika is al sinds 1902...

Lees meer

BESTUURSWISSELINGEN

Wim van Leeuwen en Andreas Tabor treden toe tot het bestuur

Vorige week vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) plaats in MIJN Torpedoloods.
Tijdens de ALV werd het gevoerde en te voeren beleid besproken, dat uitgevoerd wordt door het bestuur van de ondernemersvereniging. Tevens nam het bestuur na 4 jaar afscheid van penningmeester Stephanie Vrolijk...

Lees meer

NIEUWE VERORDENING WINKELTIJDEN VAN KRACHT

Winkels mogen op zon- en feestdagen in ochtend open

De Verordening Winkeltijden Rotterdam is van kracht. En dat betekent dat ondernemers in Rotterdam en Hoek van Holland hun winkels ook op zon- en feestdagen mogen openen vanaf 8.00 uur ’s ochtends.
Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, is de eerste officiële feestdag waarop...

Lees meer

Dukers & Van Rij

Nieuw lid van de vereniging

Dj’s, live bands, licht en geluid, fotografie, beveiliging of misschien zelfs complete catering voor uw feest? Alles is mogelijk bij Dukers & van Rij!

Dit geldt voor zowel bedrijfsfeesten als ... 

Lees meer

Café 't Fust

Nieuw lid van de vereniging

Sinds begin dit jaar is Café 't Fust weer geopend. Remco en Joey de Waard hebben het Café overgenomen, een flinke opfrisbeurt gegeven en feestelijk geopend. Remco is het gezicht van de zaak; hij is dan ook dagelijks aanwezig. Joey is meer actief op de achtergrond; hij regelt de administratie en helpt hier en daar in het weekend.

Lees meer

Lunchroom bij Merel

Nieuw lid van de vereniging

Sinds enkele maanden is Hoek van Holland een lunchroom rijker; Lunchroom bij Merel.
En die naam moet bij een heleboel aanstaande gasten ongetwijfeld een belletje laten rinkelen.. Want die Merel.. is dat niet degenen die we nog kennen uit de bediening bij Artusi en café Prins Hendrik? Onder andere dan, want Merel de Haas heeft er al een 21-jarige carrière in de horeca opzetten en heeft nu een vervolg gekregen met een eigen zaak.
De lunchroom aan de Prins Hendrikstraat 243-B (voormalige pand van Bakkerij van Aalst) is een droom ...

Lees meer
Strand / Boulevard

ROTTERDAM TEST EVENEMENTENKRASKAART

De gemeente Rotterdam introduceert de Evenementenkraskaart. In vier gebieden onderzoekt de stad of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan.

Een ‘verlaatje’ of ‘geluidje’ krassen, kennen de meeste horecaondernemers wel. Zo kunnen horecazaken een paar keer per jaar langer openblijven of meer geluid produceren. Vanaf 1 juni is daar het ‘evenementje’ aan toegevoegd. In vier gebieden onderzoekt de gemeente of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan. Op deze manier wil de gemeente Rotterdamse ondernemers meer ruimte bieden en de regeldruk verminderen. De proef loopt tot 31 oktober 2019.

Lees meer

STRANDOPENING HEMELVAARTSDAG

Aangepaste dienstregeling bussen naar strandopening

Wie donderdag met de bus naar de strandopening in Hoek van Holland komt, moet opletten. Vervoerder RET heeft de dienstregeling die dag aangepast. Zo stoppen er geen bussen bij de haltes Strandweg en Hoek van Holland Strand. Ook rijden de bussen niet via de Maasdijk, maar via de Hoeksebaan en de Cordesstraat. Het eindpunt van de bussen is de halte bij de Oude Langeweg. Vanaf daar is het nog 1,5 kilometer lopen naar het strand.

De omleiding geldt voor het vervangende vervoer van de Hoekse Lijn...

Lees meer

De Hoekse Kofferbakverkoop

Circusact toegevoegd aan programma 28 april

Stichting Recreatieve Evenementen organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Hoek van Holland iedere laatste zondag van de maand de bekendste rommelmarkt van Nederland; de beroemde kofferbakverkoop in Hoek van Holland.

Lees meer

Hoekse Lijn naar volgende fase

Vanaf maandag 13 mei meer testen

De Hoekse Lijn kan vanaf maandag 13 mei 2019 volop worden getest. De projectorganisatie heeft de definitieve versie van de software en de bijbehorende veiligheidsverklaring gekregen, waardoor er met meer metro's en hogere snelheid kan worden geoefend. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Van Gils vandaag aan de gemeenteraad laten weten...

Lees meer