Ondernemersvereniging wil uitbreiding industriegebied

Informatiebijeenkomsten natuurontwikkeling in de Bonnenpolder
19 januari 2018
Tegemoetkoming voor Hoekse ondernemers na vertraging metrolijn
25 januari 2018

Ondernemersvereniging Hoek van Holland maakt zich ernstig zorgen over de industriële toekomst van Hoek van Holland. Dat maakte voorzitter Cees Schalkoort duidelijk in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie bij Jutter Eten en Drinken op maandag 15 januari jl. “Er is namelijk geen industriegrond meer beschikbaar. Een motie van de VVD in de raad van Rotterdam werd terzijde geschoven. De provincie is hier leidend in en zij gaan onderzoeken of er vraag is naar nieuwe industrieterreinen, of dat oude terreinen heringericht moeten worden.

De ondernemersvereniging is zelf ook op onderzoek uitgegaan. Er is nog 26 hectare grond beschikbaar. Dit is nu eigendom van Loswal De Bonnen. Zij zijn de eigenaar van de grond dat zich bevindt tussen de ondernemers Thomas Boers en Van Vliet Recycling aan de Hoekse Baan. Onderzoek wijst uit dat er onder de ondernemers veel behoefte is aan nieuwe industriegrond.

“Een aantal bedrijven dreigt nu Hoek van Holland te moeten verlaten omdat uitbreiding op de huidige locatie niet mogelijk is. Vlaardingen en Berkel en Rodenrijs worden genoemd als mogelijke nieuwe locaties. Dit moeten wij zien te voorkomen.” Zij zouden graag in Hoek van Holland blijven, maar er wordt hen geen uitweg geboden”. aldus voorzitter Schalkoort.

Tel daarbij op dat er op het ABC-terrein bij Poeldijk momenteel een aantal ondernemers zijn gevestigd die maar al te graag naar Hoek van Holland willen komen”. Schalkoort is van mening dat ambtelijke molens hiervoor te langzaam draaien. “Nu denken ambtenaren daar anders over, wij dringen aan op het schrijven van een bestemmingsplan voor dit gebied, het komt immers in 2020 vrij en dan heeft de gemeente drie maanden om het te kopen. Maar wij krijgen echter een consoliderend bestemmingsplan, ofwel: we wachten weer af.

Het is toch iets wat we nu veel horen in de diverse nieuwjaarstoespraken: ”De industrie draait op volle toeren maar de ambtenaren kunnen het niet bijbenen” Een zeer zorgelijke ontwikkeling. Het gaat hier over nieuwe werkgelegenheid en die hebben wij hard nodig in Hoek van Holland. Het besteedbaar inkomen in ons dorp loopt hard achteruit. Mede veroorzaakt door het woningtoewijzingsbeleid. Nu heeft 35% van de Hoekse inwoners een laag inkomen, voor Rotterdam redelijke cijfers, maar vergeleken met onze directie buurgemeente een wereld van verschil.

Ik heb aan de wethouder gevraagd of hij op het stadhuis ‘s ochtends meer koffie wil schenken en geen remolie. Hij moest er om lachen maar begreep het wel”, besluit Schalkoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *